TRENUTNI TV SPORED RADIO ONLINE                  
   
     
LESTVICE
 Ta mesec:
    Največ glasov
    Najbolj posluÜani
 Skupno:
    Največ glasov
    Najbolj posluÜani

RADIJSKE POSTAJE
 Seznam vseh postaj
MOÄNOSTI
 Dodajte postajo
 Glasovanje

NASVETI
 Za uporabnike
 Za radijce
 Za webmasterje radia
 Radio na vaši spletni strani 

RAZNO
 Kontakt
     
       
     
  PODROBNOSTI O RADIJSKI POSTAJI
Radio Študent
 
< Nazaj

ID zapisa 23
Ime radia Radio Študent
Frekvence 89,3 MHz
Naslov Cesta 27. aprila 31
Kraj 1000 Ljubljana
Logotip
Slogan
Telefon +386 (1) 242 88 00 (oddajni studio)
+386 (1) 242 88 14
Elektronski naslov bozidar.plesnik@radiostudent.si
Spletni naslov http://www.radiostudent.si/
Kratek opis Radio ´┐Żtudent je ena najstarej´┐Żih in najve´┐Żjih evropskih urbanih nekomercialnih radijskih postaj, ki oddaja ´┐Żtudentski nekomercialni radijski program. Poleg ustvarjanja in oddajanja izobra´┐Żevalnega, umetni´┐Żkega, informativnega in glasbenega programa je enako pomembna tudi vzgojno izobra´┐Żevalna vloga Radia ´┐Żtudent. R´┐Ż vzgaja in izobra´┐Żuje mlade za novinarska in druga dela na radijski postaji, hkrati pa s posve´┐Żanjem zahtevnej´┐Żim in zapostavljenim temam izobra´┐Żuje poslu´┐Żalstvo.

Radio ´┐Żtudent tedensko pripravlja in oddaja programe kulturno-umetni´┐Żkih, informativnih, izobra´┐Żevalnih in glasbenih vsebin. Tako R´┐Ż TEDENSKO ustvari 45 ur kulturno umetni´┐Żkega, 21 ur informativnega ter 3 in pol ure izobra´┐Żevalnega programa (vir: programska analiza, februar 1997), kljub temu, da nima nobenega sistemskega vira financiranja, kar je sicer za nekomercialne radijske postaje v razvitem svetu obi´┐Żajno.

Radio ´┐Żtudent ´┐Że od pri´┐Żetka delovanja pred dobrimi tremi desetletji promovira temeljne civilnodru´┐Żbene vrednote, kot so dosledno uveljavljanje ´┐Żlovekovih pravic, strpnost in spo´┐Żtovanje razli´┐Żnosti, in spodbuja urban na´┐Żin ´┐Żivljenja. Promoviranje teh vrednot poteka na dveh ravneh: na vzgojni, skozi program (kjer gre spet za dvojnost izobra´┐Żevanja poslu´┐Żalstva in avtorjev), in na prakti´┐Żni, ko R´┐Ż s svojo druga´┐Żnostjo dru´┐Żbi ponuja ogledalo, v katerem lahko le-ta sproti preverja, v kolik´┐Żni meri je proklamirane vrednote pripravljena dejansko uveljavljati.
Naslov ON LINE radia https://radiostudent.si/sites/all/libraries/rsplayer/player2.html
Program za posluÜanje WinAmp
Őtevilo posluÜanj Ta mesec: 2
Skupno: 12651
Őtevilo glasov Ta mesec: 0
Skupno: 928
     
     
   

     
           
Lestvica + online radio