TRENUTNI TV SPORED RADIO ONLINE                  
   
     
LESTVICE
 Ta mesec:
    Največ glasov
    Najbolj poslušani
 Skupno:
    Največ glasov
    Najbolj poslušani

RADIJSKE POSTAJE
 Seznam vseh postaj
MOŽNOSTI
 Dodajte postajo
 Glasovanje

NASVETI
 Za uporabnike
 Za radijce
 Za webmasterje radia
 Radio na vaši spletni strani 

RAZNO
 Kontakt
     
       
     
  PODROBNOSTI O RADIJSKI POSTAJI
Radio Štajerski val
 
< Nazaj

ID zapisa 67
Ime radia Radio Štajerski val
Frekvence 93,7 MHz
87,6 MHz
Naslov Aškerčev trg 21
Kraj Šmarje pri Jelšah
Logotip
Slogan Z vami prebujamo sonce.
Telefon +386 (3) 817 12 10
+386 (3) 817 12 11
Elektronski naslov info@radio-stajerski-val.si
Spletni naslov http://www.radio-stajerski-val.si
Kratek opis Radio Štajerski val je doma v Šmarju pri Jelšah, na Aškerčevem trgu 21. Je najstarejša slovenska lokalna radijska postaja - deluje že 50 let. Program oddaja na frekvencah 93.7 Mhz preko oddajnika na Boču in 87.6 Mhz preko oddajnika v Podsredi. 24-urni program poteka v lastni produkciji od 5. do 24. ure, potem pa se združi v SNOP (skupni nočni program slovenskih regionalnih radijskih postaj).

"Radio Šmarje" - kot ga ljudje še vedno radi imenujejo - se je s programsko shemo in razvojem sčasoma močno približal poslušalcem po vsej Štajerski, zato se zdaj imenuje Radio Štajerski val. Oddajna točka na Boču mu zagotavlja slišnost tudi v večjem delu Prekmurja, delu Dolenjske in Koroške ter hrvaškem območju Obsotelja.

Ima skoraj 40.000 rednih poslušalcev, v posameznih programskih pasovih pa mu prisluhne kar 90.000 poslušalcev (Raziskava družbe Cati, Ljubljana, 2003). Po meritvah Inštituta za raziskavo medijev Mediana pa je na območju svoje slišnosti (v konkurenci več kot dvajsetih radijskih postaj) prav Radio Štajerski val najbolj poslušan radio (oktober 2003).
Poslušanost radia je močno narasla že v devetdesetih letih, ko je bil po rezultatih Inštituta za raziskavo medijev Mediana skoraj desetletje najbolj poslušana nekomercialna radijska postaja in celo med prvimi petimi najbolj poslušanimi radijskimi postajami v absolutni konkurenci v Sloveniji.

Ima 15 redno zaposlenih in okrog 50 honorarnih sodelavcev, ki jih vodita direktor Damjan Gobec in odgovorna urednica Milka Dobravc.

Radio Štajerski val je član Združenja nekomercialnih radijskih postaj Slovenije in je v postopku za pridobitev statusa izdajatelja programa posebnega pomena. Odjemalcem programa zagotavlja objektivno in nepristransko obveščanje o političnih, kulturnih, gospodarskih, verskih in drugih vprašanjih, pomembnih za njihovo življenje in delo. V informativnem programu Radio Štajerski val poroča iz občin Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina, Rogatec, Kozje, Bistrica ob Sotli, Podčetrtek, Šentjur, Dobje, Slovenske Konjice, Zreče, Vitanje, Dobrna, Vojnik, Celje, Štore, Slovenska Bistrica, Oplotnica, Majšperk ter z mariborskega in ptujskega območja. Dnevno pripravlja novinarska redakcija šest informativnih oddaj, dopolnjujeta jih oddaji slovenskih uredništev Radia BBC London in Radia Glas Amerike Washington.
Radio sodeluje tudi v t.i. Četrti radijski mreži. Vsak zadnji četrtek v mesecu poteka skupna oddaja regionalnih in lokalnih radijskih postaj, v kateri gostuje predsednik države, predsednik vlade ali predsednik državnega zbora.
Štajerskemu valu je vseskozi uspevalo ohranjati prepoznavnost zaradi visoke kulture govora radijskih voditeljev in izpiljenega izbora glasbe.

Ustvarjalci programa pripravljajo več tedenskih avtorskih oddaj. Uspeva jim izvajati žanrsko in tematsko raznovrstnost programske ponudbe, namenjene vsem starostnim skupinam poslušalcev. V kontaktnih oddajah, reportažah, intervjujih in drugih oblikah radijskega poročanja se dotikajo politike, gospodarstva, podjetništva, zdravstva, sociale, kulture, športa, zabave, humorja, ljudskega izročila, otroškega programa in različnih glasbenih zvrsti; prevladuje slovenska in tuja popularna glasba. Štajerski val pa je tudi eden od redkih radijev, ki predvaja znaten delež slovenske narodne in narodno-zabavne glasbe. Zaradi glasbe in vsebin za vse generacije poslušalcev se je radia prijelo ime "družinski radio".

Letno pripravi več javnih radijskih oddaj - tudi tako ohranja "živi stik" s poslušalci. Po naših podatkih je to edina radijska postaja v Sloveniji, ki ji je uspelo v eni izmed večernih oddaj tako zbližati poslušalce, da se že nekaj let zapored srečujejo dvakrat letno in medse povabijo tudi radijsko ekipo.

Tržno pokriva Radio Štajerski val vso Štajersko s Savinjsko dolino ter del Koroške, Prekmurja in hrvaškega Obsotelja.

Z vključitvijo v sistem audio internet je Radio Štajerski val mogoče poslušati po vsem svetu. Radio Štajerski val pa lahko slišite tudi preko kabelskega omrežja Elektra Turnšek, na kanalu 6.

V studiu uporabljamo najsodobnejšo računalniško programsko opremo Redox in studijsko opremo švicarske znamke Studer (mešalna miza, CD-predvajalnika, DAT, CD-snemalnik). V devetdesetih letih smo uporabljali magnetofone Revox, zdaj jih je povsem nadomestila računalniška tehnologija z odličnimi programi za snemanje zvoka. Oba mikrofona v napovedovalnicah sta priznane znamke Neumann. Oddajniška oprema pa je izdelek Siel-a.
Naslov ON LINE radia http://arisa.onair.si:8004/listen.pls
Program za poslušanje Real Player
Število poslušanj Ta mesec: 18
Skupno: 26341
Število glasov Ta mesec: 5
Skupno: 1589
     
     
   

     
           
Lestvica + online radio